Geschiedenis in een notendop

1950

Mei: oprichting van de St-Paulus verkennersgroep door het hoofd van de Bernadetteschool, Silverster Gielen.  Silvester Gielen is ook de 1e hopman van de St-Paulusgroep. Later dat jaar wordt er ook een welpengroep opgericht.

November: Opening van de houten blokhut achter de Bernadetteschool aan de Azalealaan, kosten zijn fl 13.500 (€ 6126.-)

1961

De groen geruite das maakt plaats voor de lichtblauwe/donkerblauwe das, reden onbekend.

1964

De verkenners van de Paulusgroep op kamp in Overasselt, met “koude wasbak” weten zij in het Helmonds dagblad te komen.

1969

Fusie met de Andre de Thayegroep uit de Molenstraat. Na de fusie wordt de naam van de Paulusgroep aangehouden. De lichtblauwe/donkerblauwe das van de Paulusgroep verdwijnt en daarvoor in de plaats komt de rood/groen geruite das van de Andre de Thayegroep

1974

Omdat er in de blokhut regelmatig ingebroken wordt en vernielingen gepleegd worden zijn alle kampeerspullen in een zijvleugel van de Bernadettekerk opgeslagen. Als gevolg van een inbraak en baldadigheid brand de blokhut op 7 juli 1974 tot de grond toe af. Na deze brand gaan de nog bestaande welpenhorde en de verkennerstroep tijdelijk in de linker beuk van de Bernadettekerk draaien.

1985

In augustus van dat jaar veranderd de Paulusgroep haar naam enigszins, we heten vanaf dat moment Scouting Paulus Helmond-oost en zijn dan ook officieel een stichting. Vanaf 1985 zijn we officieel ook een scoutinggroep met gemengde speltakken. Ook komt de lichtblauwe/donkerblauwe das weer terug.

1993

De bevers doen hun intrede bij Scouting Paulus Helmond-oost, dit is de jongste speltak voor kinderen van 4-7 jaar.

1997

Het zat er al een paar jaar aan te komen. We moeten uit “onze kerk” want die zal definitief gesloten worden. Gevolg is dat er voor ons ook geen plaats meer is. Voorlopig vinden we onderdak in de gymzaal van de Goede Herder school in Helmond-oost. Ondertussen zijn we druk in onderhandeling met de gemeente Helmond over de bouw van een nieuwe blokhut.

2004

Het is eindelijk zover, de bouw van onze nieuwe eigen blokhut gaat in mei starten en het zal ongeveer een jaar gaan duren voordat we er echt definitief in zullen trekken en er natuurlijk een grandioze opening gaat volgen.

2005

Na omzwervingen via een gymzaal en oude kleuterschool is het eindelijk zover, de nieuwe blokhut is geopend, we hebben eindelijk weer een eigen onderkomen.

2010

Scouting Paulus Helmond-oost/ Dierdonk zoals we inmiddels heten, bestaat 60 jaar. We gaan voor het eerst in gezamenlijk met de gehele groep op zomerkamp in Wiltz Luxemburg. Wegens succes wordt later besloten om dit elke 5 jaar te herhalen

2019

Inmiddels zijn we aardig gegroeid door de jaren heen en zijn we een scoutingroep met alle speltakken vanaf 4½ jaar tot “oud”; bevers, welpen, scouts, explorers, roverscouts, plusscouts.