Welpen

De welpen van Scouting Paulus spelen hun spel in de Jungle van Mowgli en Baloe de beer. Ook andere dieren zoals Akela de wolf en Bagheera de panter wonen tussen deze bomen. In deze jungle ondernemen wij veel leuke dingen doen zoals ravotten in de bossen of een speurtocht lopen, en knutselen of koken zijn ook iets wat wij vaak doen.

Vaak gaan programma’s over een thema, dat is een onderwerp waar je een paar weken op allerlei manieren mee speelt. Bijvoorbeeld over de vakantie, over de natuur, over van allerlei dingen! En eens per jaar nemen we een onderwerp zoals EHBO, Knopen of Theater, en proberen we hier meer over te leren, want als datt lukt krijgen we een Insigne!

Verder gaan de welpen een paar keer per jaar op kamp. Dan slaap je in een blokhut of kampeerboerderij en beleven we een paar dagen vol vermaak en avontuur. Het eerste welpenkamp is de overnachting in de herfst, dan doen blijven de welpen een avondje slapen op de blokhut. Hiermee oefenen we ook gelijk voor de andere kampen! Daarna komt het winterkamp in het nieuwe jaar! Dit is een heel weekend lang, van Vrijdagavond tot Zondagmorgen. En dan komt het grote zomerkamp aan het begin van de zomervakantie, dat een hele week lang duurt! Als laatste als de vakantie weer voorbij is hebben we een gezamenlijk openingsweekend met heel Scouting Paulus om het nieuwe schooljaar weer te begroeten.

De welpen van Scouting Paulus hebben twee groepen: de Donderdagavond groep die draait tussen 18.30 en 20.30 uur, en de Zaterdagochtend groep die draait van 10.00 tot 12.00 uur. Als je nog meer wilt weten, stuur ons dan een e-mail of neem telefonisch contact met ons op.