Scouts

De scouts van Scouting Paulus ondernemen allerlei dingen met de hele groep of per patrouille (kleine groepjes). Bijvoorbeeld een wat ruiger spel in de bossen, speurtochten of een hike. Dat is een trektocht waarbij je alles wat je nodig hebt in een rugzak mee neemt en de tocht bijvoorbeeld loopt met kaart en kompas. Wat ook kan is stokbrood bakken boven open vuur en daarna lekker opeten. Of spelletjes, knutselen, koken, toneelstukjes, uitstapjes en noem maar op…. Eigenlijk, zo’n beetje alles wat je maar kunt bedenken.

Kamperen hoort natuurlijk bij de scouts. Regelmatig gaan we een weekendje met de tenten op pad en in de zomer zelfs tien dagen lang. Zo hebben we al heel wat streken in Nederland en Belgie bezocht van Terschelling tot Zuid-Limburg en van Zelhem tot St -kathelijne Waver (B). En vergeet natuurlijk ons jubileum kamp in Euskirchen (Duitsland) niet! Vlotten maken, een excursie, kampvuren, paardrijden of dropping kunnen dan op het programma staan. Maar ook tenten opzetten of keukens bouwen en koken. Kortom te veel om op te noemen.

De scouts bijeenkomst van Scouting Paulus Helmond-oost/dierdonk is op vrijdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur.  Wil je meer weten stuur een e-mail of neem telefonisch contact met ons op.